Information om SDR:s omorganisation


Jag heter Henrik Sundqvist och är vice förbundsordförande i SDR.  Vår personal har fått denna information. Jag ber er att visa hänsyn till förbundet under processen och under förändringen framöver.

Bakgrund
Under hösten har vi arbetat med omorganisationen och kommit överens om dess omfattning utifrån ekonomiska förutsättningar. Vi ska inte vara beroende av månadslottens resultat och att försäljningsverksamheten ger mindre intäkter till förbundet. Det har också förekommit krav och förväntningar från våra medlemmar om att kunna göra satsningar inom prioriterade områden. För att kunna göra detta behövs ekonomiskt utrymme.

Process
Processen är inte avslutad ännu. Idag fick personalen information om hur den nya kansliorganisationen ser ut. I den finns 12 tjänster (varav en på halvtid) och i den gamla organisationen 17 tjänster (varav 2 på halvtid). Några tjänster är nya och information om det kommer längre fram. Det innebär att några får gå och några får andra tjänster.

Framöver
Vi kommer de närmaste veckorna att fokusera oss på arbetet kring omorganisationen och dess konsekvenser. Vi kommer att informera er, när vi är klara med det.

Jag ber återigen er att visa hänsyn till SDR:s personal som får genomlida processen.

Om ni har frågor, var vänligen att kontakta ordföranden och tillika tf. kanslichef Hanna Sejlitz, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och SMS 072-321 11 32.

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2016-01-18
Uppdaterad: 2016-09-01