SDR söker ekonomihandläggare

SDR driver frågor och väcker opinion för dövas och teckenspråkigas mänskliga och demokratiska rättigheter. Vår organisation som har över 4000 medlemmar erbjuder mötesplatser, sprider kunskap och driver på utvecklingen mot ett samhälle där teckenspråk har en självklar plats.

Vi söker en medarbetare vars huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med vår ekonom och personaladministratör arbeta med förbundets löpande ekonomiska arbete som planering, uppföljning och redovisning enligt givna riktlinjer. Ni arbetar också med att utveckla och se nya vägar för förbundets ekonomiska utveckling samt projektansökningar. I förbundets ekonomiska arbete ingår även ett uppdrag från stiftelsen Rikstolktjänst med ansvar för budget, resultatuppföljning, bokföring och årsredovisning. I Rikstolktjänstuppdraget ingår också att förbereda och följa upp stiftelsens styrelsemöten, bedömning av tolkbeställningar, kontakter med organisationernas samordnare, administration kopplat till stiftelselagen samt bevaka upphandling och ansvara för anbudslämnande.

Du har relevant utbildning eller kan uppvisa motsvarande kunskaper. Du har flerårig erfarenhet från självständigt arbete med bokföring och annan ekonomiadministration samt redovisningsarbete. Om du har arbetat i ekonomisystemet Pyramid och löneprogrammet Hogia är det meriterande. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en organisation/stiftelse och med styrelserelaterade frågor. För uppdraget med Rikstolktjänst ska du ha kompetens inom tolkområdet, gärna egen erfarenhet av att använda teckenspråkstolk, skrivtolk eller dövblindtolk. Du ska också uttrycka dig väl i skrift.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du kan arbeta självständigt, är drivande och delar gärna med dig av dina kunskaper. Du har en förmåga att arbeta övergripande och strategiskt samt att driva förändringsarbete. Du kan göra ekonomiska redovisningar begripliga. Vi vill att du har en god förmåga att kommunicera på svenskt teckenspråk och skriven svenska samt har kunskap om döva, teckenspråk och dövas kultur. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är heltid och en tillsvidareanställning (provanställning tillämpas enligt kollektivavtal). Du har stor möjlighet att påverka dina arbetstider och hur du lägger upp ditt arbete. Anställningsvillkoren regleras i kollektivavtal KFO ideella organisationer-Unionen.

Arbetsplatsen är enligt överenskommelse på något av SDRs kontor i Stockholm eller Leksand och innefattar resor mellan kontoren.

Information om tjänsten
Generalsekreterare Hanna Sejlitz
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller SMS 072-321 11 32

Facklig kontaktperson för Unionen
Linda Stål, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Rekryteringen sker löpande så ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 december, i form av ett personligt brev och meritförteckning samt eventuellt löneanspråk till Hanna Sejlitz, e-postadress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2016-11-28
Uppdaterad: 2016-12-16