Viktig information till enskilda: Om FirstClass


Här är viktig information för dig som använder FirstClass, d.v.s. du använder @sdrf.se i din e-post och/eller loggar in på FirstClass, deltar i olika forum eller får information genom olika mappar. SDR:s kongress i juni beslutade, enligt en motion, att FirstClass ska avvecklas vid årsskiftet 2017/2018.

Vad betyder det och vad innebär det för dig som använder FC?
Det innebär att FirstClass stängs och blir omöjligt att använda efter den 31 december 2017. För dig som använder FC som din e-post (du har @sdrf.se i din e-postadress) och inte har någon annan e-postadress - du behöver skapa ett nytt e-postkonto. Det finns flera olika e-posttjänster som är gratis, exempel är » www.hotmail.com / » www.gmail.com. Du väljer vilken du vill använda och går in på deras webbplats för att skapa ett konto. Där väljer du din nya e-postadress och vilket lösenord du vill ha. Kom ihåg att notera lösenordet!

Ditt FC-konto stängs den 31 december och då stängs även inloggningen. Då har du ingen åtkomst till ditt konto, e-posten och innehållet som finns där. Därför är det viktigt att du redan nu loggar in i FC och kollar om du vill spara e-post. Enklaste sättet att göra det är att du vidarebefordrar e-posten till din alternativa e-postadress. Du kan också spara e-posten till din dator, t.ex. som pdf-fil.

Glöm inte att meddela din nya e-postadress till dina kontakter! Mycket viktigt är att du också kollar vilken e-postadress du har registrerad hos dina myndighetskontakter eller om det är kopplat till olika digitala tjänster, exempelvis din e-legitimation. Om de har registrerat din FC e-post då måste du meddela dem ändring till en annan e-postadress.

Vi ber er att inte vänta utan börja redan nu.

Behöver du hjälp?
Vänd dig i första hand till din förening för support. Du kan också vända dig till oss på SDR, om du behöver support genom att e-posta till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller ringa på bildtelefon Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefontider
Måndag-torsdag: 09.30-16.00
Fredag: 09.30-15.00.
Lunchstängt: 12.00-13.00

Under hösten - från den 16 oktober till 18 december, har vi utökad telefonsupport på måndagar fram till kl. 19.00. Du är välkommen att kontakta oss, om du behöver hjälp eller har funderingar.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

» Information för er som är aktiva inom organisationer, föreningar och sektioner

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2017-10-11
Uppdaterad: 2017-12-02