Bli medlem i SDR

SDR har en vision om ett fullgott teckenspråkigt liv i ett hörande samhälle. Som medlemmar välkomnar vi alla som delar vår vision och vill arbeta för att nå dit. Döv eller hörande, hörselskadad eller användare av cochleaimplantat - alla är välkomna som medlemmar.

Du kan bli medlem för att du själv är teckenspråkig döv, eller hörselskadad som vill använda mer teckenspråk i kommunikationen eller för att du vill stödja en anhörig, en vän eller bara för att du är intresserad av att lära dig mer om döva och teckenspråk. Du väljer själv graden av engagemang. För SDR är varje medlem viktig.

En av SDR:s viktigaste uppgifter är att att ge allmänheten en nyanserad och positiv bild av döva och få förståelse för teckenspråkets betydelse för dövas livskvalitet. Därför öppnar vi våra armar och tar emot alla som ställer upp för oss och för teckenspråket.

För ett starkt SDR och mer teckenspråk i det hörande samhället.

Välkommen att bli medlem!

» Medlemsansökan

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Medlemsförmåner

Vara med i föreningens aktiviteter
Föreläsningar, informationskvällar, utflykter m.m. På det som kostar får du medlemspris. Du har rösträtt och kan påverka föreningens arbete genom motioner eller förslag. De flesta dövföreningarna utger en tidning eller ett blad.

Dövas Tidning
Utkommer med 6 nummer om året.
» Dövas Tidning

Rabatt på presentartiklar
20% rabatt på varor i vår försäljningskatalog. Försäljningskatalog

Försäkringar till förmånliga priser
Teckna försäkringar till förmånliga priser hos Unik Försäkring. Som ett välkomsterbjudande erbjuder Unik Försäkring alla (även nya) medlemmar fri olycksfallsförsäkring i 6 månader.
» www.unikforsakring.se

Medlemskap hos Sveriges Dövas Ungdomsförbund
Du som är under 30 år blir också medlem i SDUF. Medlemsavgiften i dövföreningarna varierar. Ta kontakt med din närmaste dövförening eller dövföreningen som du vill bli medlem i. » Sveriges Dövas Ungdomsförbund

Medlemskap hos Sveriges Dövas Pensionärsförbund
Du som är 65 år eller äldre blir också medlem i SDP. Medlemsavgiften i dövföreningarna varierar. Ta kontakt med din närmaste dövförening eller dövföreningen som du vill bli medlem i.


Om det är något du undrar över medlemskap i SDR, e-posta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2011-02-23
Uppdaterad: 2018-05-02