Frågor & svar om medlemskap

Hur betalar jag in medlemsavgiften för 2019?
Det finns tre alternativ:

1. Gå in på » medlem.sdr.org och logga in med ditt mobila BankID. 

* ”Gammal” medlem från 2018: Klicka på ”Mina kontaktuppgifter” och kontrollera eller ändra dina uppgifter så att de stämmer.
* Ny medlem: Skriv in personliga uppgifter för nytt medlemskap.

Därefter klicka på ”Medlemskap 2019” i översikt-sidan, där du väljer förening och medlemsform. Betala sedan med Swish eller Payson.

2. Betala med pappersfaktura. Ni medlemmar från 2018 som har övergått och inte har mobilt BankID får faktura per post. Har ni inte fått faktura senast 20 mars, kontakta SDR:s medlemsservice.

Vad kostar medlemskapet?
För dig som kan logga in i medlemssystemet med mobilt BankID. Följ dessa steg:
1. Klicka på ”Medlemskap 2019”
2. Välj Förening
3. Välj Medlemsform
Då kan du se priset för just den förening du vill bli medlem i. Mobilt bankID känner av din ålder och föreslår medlemsformer.

Jag har övergått och inte fått e-post om förnyelse av medlemskap 2019?
En del medlemmar har kanske mobilt BankID, men får trots det en faktura hemskickad. Anledningen är att vi har av administrativa skäl valt två olika utskick. E-post till de som övergått på egen hand och faktura per post till de som har kontaktat oss på SDR:s medlemsservice via e-post eller bildtelefon.

Ni som fått faktura hemskickad kan då göra ett val:
1. Betala in fakturan som vanligt
Eller
2. Logga in på » medlem.sdr.org och kontrollera era uppgifter i ”Mina kontaktuppgifter”. Därefter klicka på ”Medlemskap 2019” där ni gör val av förening och medlemsform för 2019. Betala med Swish eller Payson. Då innebär det att ni får i fortsättningen e-post med information om förnyelse av medlemskap, så sparar vi på papper för miljöns bästa!

Vad var övergången för något egentligen?
Bekräftelse av medlemsuppgifter från 2018, d.v.s. från det gamla medlemssystemet till det nya och för att synka med mobilt BankID. Dessutom kräver mobilt BankID ett fullständigt personnummer (12 siffror) som saknas i det gamla medlemssystemet. Därför hade vi en övergång med en tillfällig unik kod och övergången var kostnadsfri för er medlemmar.

Jag missade övergången – hur gör jag?
Då är du välkommen som ny medlem. Logga in på » medlem.sdr.org med ditt mobila BankID och registrera dig som ny medlem. Har du inget mobilt BankID, välkommen att kontakta SDR:s medlemsservice.

Familjemedlemskap – vem är betalansvarig?
Det är endast betalansvarig för familjen som kan logga in i medlemssystemet med sitt mobila BankID. Medlemssystemet har reagerat på att en del av er familjemedlemmar försökt lägga till en vuxen, genom att skicka felmeddelande. Det beror ofta på denna finns redan i systemet och har övergått med sitt mobila BankID. Kontakta SDR:s medlemsservice, så löser vi det eftersom det handlar om säker hantering av medlemsuppgifter.

Övriga nyheter kring medlemssystemet?
Senare under våren 2019 kommer det finnas möjlighet att göra val av att få Dövas tidning som papperstidning eller i pdf-fil.


SDR:s medlemsservice
Du är välkommen att kontakta oss om du har frågor kring ditt medlemskap. Det gäller alla medlemmar i SDR, SDUF och SDP!

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Bildtelefon: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2018-12-17
Uppdaterad: 2019-02-19