2020-03-19 - Information om coronaviruset


Det har nu gått över tre veckor sedan SDR:s öppna brev (» Läs brevet) skickades till olika myndigheter. Brevet kritiserade bristen på information om coronavirus, covid-19, på teckenspråk genom översättningar och teckenspråktolkning. Vi ser att det finns flera förbättringar sedan dess med exempelvis flera teckenspråkstolkningar. Tidigare hänvisades döva till play-tjänster för att se vissa teckenspråkstolkade program, numera syns de i TV-sändningarna. Vi fortsätter nu att följa upp vilka olika kvalitetsförbättringar som kan genomföras. SDR har också dialog och kontakt med olika myndigheter om deras ansvar gentemot döva medborgare och hur deras arbete kan förbättras.

Vi har också kontakt med våra regionala och lokala organisationer runt om i landet, då deras verksamheter också påverkas av coronaviruset. Det kan inte betonas nog – det är viktigt att följa myndigheternas rekommendationer och råd.

SDR följer rekommendationerna om att anställda ska arbeta på distans hemifrån. Vi anställda arbetar därför nu hemifrån under en obestämd period framöver men vi fortsätter vårt ordinarie arbete med våra respektive uppgifter. Alla kan fortfarande kontakta oss som vanligt under våra ordinarie arbetstider. SDR:s bildtelefon är också bemannad enligt våra vanliga telefontider.

Var rädda om er!

Informationskällor med information på teckenspråk
Tänk källkritiskt och sprid inte obekräftade uppgifter eller rykten.

Länkar till säkra informationskällor som har information på teckenspråk.
» Krisinformation

» Folkhälsomyndighet (Youtube) 

» Regeringskansliet (Youtube)

» SVT Nyhetstecken

Nyhetsbevakning och extra sändningar i TV med teckenspråkstolk.
* SVT
* TV4

SDR:s facebooksida
Ni kan också följa » SDR:s Facebooksida där vi försöker uppdatera med den senaste informationen om aktuella presskonferenser och liknande med teckenspråkstolk. Du behöver inget eget facebook-konto för att se informationen.

Publicerad av  Webbredaktör
Publicerad: 2020-03-19
Uppdaterad: 2020-04-17